Black Belt Six Sigma - najaar 2024

Black Belt

U wilt na het volgen van een Green Belt Six Sigma of Process Improvement Methodologies training zaken naar een hoger niveau tillen en uw kennis van toepasbare geavanceerde statistische technieken verdiepen? Mis de kans niet en schrijf u in voor de Black Belt Six Sigma. Met onderstaande technieken kunt u inzoomen op lastige proces- & kwaliteitsproblemen.

Wat mag u verwachten

Wij geven inzicht in de statistische hulpmiddelen die van groot nut zijn gebleken bij het oplossen van alledaagse problemen in een industriële omgeving:

  • Bepalen of de resultaten van 2 of meer groepen (bv. machines, leveranciers, 2 controlemethoden, ...) verschillend en/of beter zijn.
  • Zoeken naar belangrijke procesvariabelen die de output en de kwaliteit van het product kunnen beïnvloeden en zelfs voorspellingen doen over de kwaliteit.
  • Experimenten uitvoeren: veel mensen die betrokken zijn bij procesverbetering voeren regelmatig tests uit. In de loop der jaren zijn "slimme" methoden zoals Design of Experiments ontwikkeld om met een beperkt aantal proeven maximaal inzicht te krijgen in de invloed van parameters en hun mogelijke interacties op de gewenste output. Met de nieuwe, revolutionaire "Definitive Screening Designs" zal u echt begrijpen wat het betekent om een maximum aan informatie te verkrijgen met een minimum aan tests.

Doelgroep

Dit programma is gericht op mensen die ervaring hebben met projecten en betrokken zijn bij de verbetering van complexe productie- of ontwerpprocessen.

Green Belt niveau is een vereiste.

Onze aanpak

Programma

  • Herhaling van de basisstatistieken en uitgebreid met statistieken die gebruikt worden bij discrete outputs (goed-slecht situaties).
  • De hypothesetests, zowel voor continue als voor discrete outputs, worden geoefend en aangevuld met de niet-parametrische tests, die zeer nuttige alternatieven zijn voor de klassieke hypothesetests (Wilcoxon, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis).
  • De toepassingen voor geavanceerde regressieanalyses worden toegelicht. Dit omvat de combinatie van discrete en continue inputvariabelen, de niet-lineaire regressie en de logistische regressie voor gebruik bij discrete outputs (goed-slecht situaties).
  • De Principal Component Analysis is de trigger voor Big Data analyse en wordt gebruikt in die vele gevallen waarin gewone regressie niet is toegestaan of zelfs faalt.
  • Design of Experiments (DOE), Response Surface Methodology en de topper: de nieuwe Definitive Screening Designs die de brug vormen tussen de Screening designs en Optimisation designs. Split plot Designs worden toegelicht. Deze worden gebruikt wanneer er zogenaamde Hard-to-Change factoren in het experiment voorkomen.
  • Gage R&r, een speciale DoE die wordt gebruikt om de geschiktheid van een meetsysteem te bepalen, wordt van alle geheimzinnigheid ontdaan. Ook de hier gebruikte Anova type II methode wordt toegelicht.
  • De invloed van autocorrelatie op de berekende controlegrenzen wordt uitgelegd in de geavanceerde module Statistische Procesbeheersing.

Black Belt Certificatie

Deelnemers ontvangen, na het volgen van de opleiding en het slagen voor het examen, een Black Belt Opleidingscertificaat. Indien ze een Black Belt certificaat willen behalen, dienen ze bijkomend een procesverbeteringsproject uit te voerenvolgens de DMAIC-roadmap. Stanwick kan hen hierin begeleiden en na het bijwonen van de slotpresentatie van het project wordt het Black Belt certificaat uitgereikt. Aarzel niet om ons te contacteren indien je hier meer informatie over wenst.

Taal

De voertaal is Nederlands.

Wie zijn de docenten?

Beide trainers faciliteren training in en begeleiden bedrijven bij de invoering van Process Improvement Methodologies.

ir. Joachim Vermeeren, Senior management consultant, begeleidt bedrijven op vlak van continuous improvement door middel van Lean Manufacturing en Problem Solving. Hij heeft een ruime achtergrond in de automobielindustrie met diepgaande kennis van logistieke processen. Hij is ervaren trainer van Lean Principes en Problem Solving en bouwde zijn kennis internationaal op. Hij behaalde het diploma Burgerlijk Ingenieur in de Bedrijfskunde aan de Universiteit Gent en is een gepassioneerde Kaizen Master.

Tim Beghin, Senior management consultant, begeleidt bedrijven bij het verbeteren van manufacturing en non-manufacturing processen. Hij heeft hands-on ervaring met het uitvoeren van complexe projecten in een multiculturele context en het toepassen van Lean principes in verschillende domeinen (farmaceutica, chemie, voeding, metaal). Hij is ook bedreven in het coachen van design thinking en innovatie workshops en het organiseren van evenementen. Hij behaalde het diploma Bio-ingenieur in Cel- en Gentechnologie aan de Vrije Universiteit Brussel en Master in Bedrijfseconomie aan de Universiteit Gent. Hij is een Lean en Six Sigma Black Belt en is een gecertifieerd Design Thinking workshop facilitator.

 

 

Locatie
Bayer Agriculture, Scheldelaan 460, 2040 Antwerpen
Datum

18-19-20 september 2024

09-10-11 oktober 2024

Prijs
€ 4.000 (excl BTW) (Korting van 35% vanaf de tweede deelnemer van dezelfde organisatie.) Stanwick is erkend voor betalingen via de KMO-portefeuille.
Inclusief
Documentatie en lunches. Overnachtingen zijn niet inbegrepen.
Info en inschrijven
Inschrijving open?
Ja
Printer Friendly, PDF & Email